«

»

Мар 14

40 порад, як забезпечити хорошу гігієну на комбікормовому заводі

40 порад, як забезпечити хорошу гігієну на комбікормовому заводі

     Van Aarsen працює на ринку, який являє собою ланцюжок, Агрокорм ‘. ми нерозривно пов’язані з цим ланцюжком, а значить, є її невід’ємною частиною. Безпека і якість кормів є ключовими факторами для всіх компаній, що займаються кормами, і втрата контролю над цими факторами загрожує дуже серйозними наслідками. Для зниження ризику і поліпшення якості потрібний системний підхід.

     Принципи контролю можна розділити на 3 категорії:

1 Заходи щодо запобігання забрудненню.

1.1 Запобігання попадання забруднення на завод.

1.2 Запобігання забрудненню на заводі.

1.3 Запобігання забрудненню включає також контроль за пиловим забрудненням і оптимальної чистотою.

  1. Заходи, спрямовані на придушення патогенних мікроорганізмів, таких як сальмонела. У число таких заходів входить термообробка.
  2. Заходи по придушенню росту мікрофлори на заводі; виявлення місць зростання мікробів і усунення чинників, що сприяють їх зростанню.

     Пропонуємо 40 порад, як забезпечити хорошу гігієну на комбікормовому заводі.

     Запобігання попадання забруднення на завод прийом сировини

1) виробництві кормів, дуже важливо, оскільки то, що тварини їдять, може вплинути на якість м’яса і яєць. Контроль якості сировини, що надходить на завод, є першим кроком в охорони здоров’я сільськогосподарських тварин.

2) Очищення сировини на прийомі запобігає забруднення корму та матеріальні збитки.

     Підготовки повітря

3) Система підготовки повітря комбікормового заводу повинна бути ізольована по місцезнаходженням. Зони забору повітря для охолодження гранул можуть виявитися основним  джерелом мікробного забруднення, і повинні бути спроектовані і розташовані таким чином, щоб мінімізувати забруднення готових гранул і використовувати для їх охолодження чистий вхідне повітря.

4) Весь вхідне повітря, який використовується в технологічному процесі, проходить через фільтри HEPA (антибактеріальні фільтри) на вході в технологію, як, наприклад, для охолодження і стерилізації гарячим повітрям на лініях гранулювання.

5) Системи подачі повітря і підготовки повітря повинні проходити ретельну регулярну очистку.

     Використання води

6) Вода, яка використовується у виробництві корми, повинна відповідати стандартам гігієни і бути

придатної для тварин.

     Управління процесом

7) Автоматичний відбір проб сировини на прийомі для перевірки якості.

     Приміщення

8) Будівлі та обладнання, які використовуються для переробки сировини і виробництва корму, повинні бути сконструйовані таким чином, щоб забезпечувати простоту експлуатації, обслуговування та очищення і мінімізувати забруднення корму.

9) Технологічний процес на заводі повинен бути спроектований так, щоб мінімізувати забруднення корму.

10) Кожна виробнича лінія може бути фізично ізольована шляхом розміщення в відокремленому приміщенні для запобігання або мінімізації перехресного забруднення по повітрю між технологічними лініями.

     Зберігання

11) Складські зони для сировини і готового корму повинні бути відокремлені для запобігання перехресного забруднення.

12) Зберігання сировини, перероблених матеріалів і готового корму в круглих силосах або силосах, бункерах і хоперах з закругленими кутами для запобігання налипання матеріалів (створення масового потоку в силосі).

13) Чистота бункерів на складі кормів є ключовою і повинна регулярно контролюватися.

14) C.I.P. Пристрої (Очищення На Місці) в кожній ємності для рідких компонентів для оптимального очищення при зміні або заповненні рідин.

     Транспорт

15) Всі трубопроводи виконані з круглих труб з кутом нахилу> 60 градусів для запобігання налипання матеріалу і забезпечення оптимального потоку продукту на виробничих лініях.

16) Транспортне обладнання, таке як ковшові норії і ланцюгові конвеєри, оснащено

Протизабруднюючими днищами і головками для мінімізації залягання матеріалів.

17) Використання частин з нержавіючої сталі для запобігання забруднення і корозії, що викликається

конденсатом або агресивними продуктами.

     Дозування

18) 100% автоматизоване дозування всіх компонентів рецептури кормів (без ручного введення).

     Змішування

19) Тільки сухе змішування компонентів рецепта на етапі змішування для мінімізації забруднення в порціонному змішувачі та забезпечення оптимальної однорідності змішування.

     Гранулювання

20) Використання закритої системи змащення, що не допускає потрапляння мастила в корм.

21) Використання харчової мастила.

     Охолодження

22) Охолоджувачі розміщуються в герметичних приміщеннях з підвищеною атмосферним тиском

для запобігання перехресного забруднення по повітрю.

23) Камери всередині охолоджувачів для перевірки повного спустошення.

     Підготовки повітря

24) Відокремлені канали відводу аспіраційного повітря для сухого і вологого етапу технології і виробничих ліній для запобігання перехресного забруднення всередині каналів.

25) Децентралізована аспірація на всьому транспортному обладнанні.

     Управління процесом

26) Противозабруднюючі ПО. Безпечний (щодо забруднення) потік рецептів.

27) Безпечне управління за допомогою вагових силосів і бункерів на кожному виробничому етапі для запобігання перехресного забруднення в результаті залягання продукту.

28) Автоматичний відбір проб на кожному виробничому етапі аж до відвантаження на автотранспорт і відстеження всього виробничого циклу.

     Контроль за пиловим забрудненням на комбікормовому заводі є ключовим фактором в придушенні бактеріального зростання і контролі за шкідниками.

29) Необхідно вживати заходів для мінімізації псування і погіршення якості на всіх етапах, зберігання і транспортування корму і сировини.

30) Розсипаний корм слід негайно прибирати.

31) Особливу увагу слід приділяти внутрішньому і зовнішньому покриттю обладнання і частин установки, таких як шліфування внутрішніх зварних швів, закриті профілі для опорних конструкцій обладнання та похилі елементи жорсткості бункерів і хоперів для мінімального скупчення пилу і зручності прибирання.

32) Вертикальні кабельні лотки для запобігання скупченню пилу.

33) Підлога і стіни бетонної конструкції оброблені напиленням для оптимальної гігієни та прибирання.

34) Система вакуумної чистки на кожному поверсі і приміщенні для частої і легкого прибирання.

     Знищення патогенів

    Використання кондиціонерів з контролем часу дозволяє знищувати патогени, такі як сальмонела. Це процес відбувається при температурі розсипного корму вище 85 ° C і часу витримки 4 хвилини (240 сек.) або більше. Така обробка особливо важлива при виробництві кормів для несучок: Шкаралупа яєць може містити сальмонелу.

35) Кондиціонер з контролем часу, встановлений після парового змішувача, значно покращує процес кондиціонування корми. Це відіграє велику роль в біобезпеки, а також оптимізує поживна якість корму і покращує його засвоюваність.

36) Паровий змішувач гарячого пуску гарантує мінімальну необхідну температуру для пуску преса, запобігаючи псування першого розсипного корму.

     Запобігання росту бактерій

     Особливі заходи повинні застосовуватися для пригнічення росту грибків і бактерій у вологому і напів-вологому кормі. Необхідно мінімізувати конденсацію.

37) Сухий корм і компоненти корму повинні зберігатися сухими для запобігання зростання грибків і бактерій.

38) Все обладнання на етапі теплової обробки і охолодження повинно бути оснащено електрообігрівом і теплоізоляцією для підтримки необхідної температури і запобігання утворення конденсату всередині технологічного обладнання.

39) Протиточний гаряче повітря для попереднього прогріву і стерилізації ліній гранулювання.

40) Повністю зварні лінії трубопроводів для рідини і пара для забезпечення дозування без витоків, що запобігає зростання бактерій.

     Van Aarsen Інтернатіонал

     Для підбору оптимальних заходів забезпечення гігієнічності виробництва важливо враховувати всі

особливості технології виробництва комбікормів і використовуваних рецептів. Наші представники охоче допоможуть вам підібрати найкраще рішення для вашого випадку.

     Van Aarsen International поставляє окремі машини і цілі заводи для раціонального виробництва комбікормів. Ми пропонуємо запорука того, що ваші вкладення принесуть максимум додаткової вартості.

     Ми проектуємо і реалізуємо проекти комбікормового виробництва з великою різноманітністю високоякісних інноваційних машин. Наші системи націлені на збільшення виробництва і зниження експлуатаційних витрат з акцентом на мінімізацію техобслуговування і енергоспоживання і максимізацію безпеки кормів та простоти експлуатації.

     Джерела:

Керівництво Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН по рекомендованим стандартам комбікормової галузі.

Інститут продовольства і сільськогосподарської продукції. Мінімізація мікробіологічного забруднення на комбікормових заводах по виробництва кормів для птиці.

     Практичний досвід діючих по всьому світу комбікормових заводів — Van Aarsen International – Нідерланди.

Друк на дисках